Zwerfvuilactie Sint-Denijs-Westrem

Niet klagen, maar handen uit de mouwen! Ps: Wees geen zak, gooi je afval in de vuilnisbak!

#gentschegruutekuis

Huisbezoeken in Sint-Amandsberg

Met N-VA Gent trokken we weer onze wandelschoenen aan om de Gentenaar te bezoeken! Van deur tot deur legden we ons oor te luister.

Vandaag stond Sint-Amandsberg op de planning.

Dat het een schande is dat het stadsbestuur de buurtbibliotheek Westveld wil sluiten. Bibliotheken moeten het net hebben van hun nabijheid, laagdrempeligheid en toegankelijkheid. Een bib in de buurt kan voor een opgroeiend kind een wereld van verschil maken.

Dit en veel meer kwam weer aan bod tijdens onze buurtbabbels.

Huisbezoeken in Gentbrugge

Zaterdag = huisbezoekdag. Van deur tot deur leggen wij ons oor te luister.👂

Hoe houden we Gent leefbaar? Hoe zorgen we voor een propere en veilige stad? Hoe krijgen we onze stadsfinanciën terug op het juiste spoor? Hoe bouwen we aan ons sociaal weefsel?

Ik hoort het graag! Vandaag zijn we op bezoek in Gentbrugge. Wie weet komen we de volgende keer wel bij jou langs!

Een waterbus in Gent?

“We moeten meer out-of-the-box durven denken”, zegt Mathieu Cockhuyt, voorzitter van Jong N-VA Gent. “Personenvervoer over water kan in de toekomst een cruciale rol spelen op strategische verkeersaders.

“Het succes in Antwerpen doet ons vermoeden dat dit ook in Gent een succes kan worden”, zegt Korneel Decorte, penningmeester van Jong N-VA Gent.

Lees het volledige artikel: De Gentenaar (01/10/2022) en Het Laatste Nieuws (04/10/2022).

Of breng een bezoek aan je lokale krantenboer.

Huisbezoeken Wondelgem

Zaterdag. Huisbezoekdag. Van deur tot deur leggen we ons oor te luister bij de burger.

Hoe zorgen we voor een leefbaar Gent? Hoe dragen we samen zorg voor milieu en omgeving? Hoe zorgen we voor een veilige en welvarende stad? Hoe werken we aan een sociaal Gent dat niemand in de kou laat staan? Hoe verstevigen we ons sociaal weefsel? Veel vragen. Veel ideeën.

Zondag wandeldag

De lokale afdelingen, leden en sympathisanten behoren tot het DNA van de N-VA. Het was dan ook een plezier om afgelopen zondag (25/09/2022) op sleeptouw genomen te worden tijdens de erfgoedwandeling in de Oude Kalevallei met N-VA Gent, N-VA Deinze en N-VA Lievegem.

Protesteren voor het goede Doel

Nu nog lachende gezichten, straks (vrijdag 23/09/2022) minder want dan sluit Doel 3. Het is de eerste keer in mijn leven dat ik betoog, maar het is nodig want kernenergie werkt.

Meer dan ooit hebben we nood aan een energiebron die betaalbaar is en ons minder afhankelijk maakt.

  1. Qua impact op natuur en milieu is kernenergie de groenste optie.
  2. Kernenergie is de minst dodelijke van alle grote energiebronnen.
  3. Kernenergie heeft geen last van twee caveats: weersafhankelijkheid en lage vermogensdichtheid.
  4. Het energievraagstuk draait in de eerste plaats rond betaalbaarheid, bevoorradingszekerheid en duurzaamheid. En dan is er (voorlopig) nog geen betere bron dan kernenergie.

Kortom: we moeten kernenergie behouden, innoveren en erin investeren!

Jong N-VA deelt zonnecrème uit

Wrijf het er maar goed in. Word niet rood!

De zomer is in het land. Dat betekent zonnekloppen en zwemmen aan de Blaarmeersen.

Omdat preventie belangrijk is delen we zonnecrème uit op het recreatiedomein.

Geniet van de zon, maar doe het veilig. En aangezien we het financiële wanbeleid er bij de paars-groene coalitie maar al te graag inwrijven was een toepasselijke slogan snel gevonden: wrijf het er maar goed in. Word niet rood!

En wie weet kom je ons binnenkort wel tegen op de Gentse Feesten!

Zwerfvuilactie Keizerpark

We trokken weer op afvalsafari! Deze keer waren de Posthoornstraat en het Keizerpark aan de beurt.

De buurtbewoners waren heel enthousiast en sloegen spontaan een babbeltje met ons. Tot de volgende!

Huisbezoeken Malem

N-VA Gent ging weer op huisbezoek! Deze keer (16/4/2022) trokken we naar Malem. Van deur tot deur leggen we ons oor te luister bij de burger.

Hoe zorgen we voor een leefbaar Gent? Hoe dragen we samen zorg voor milieu en omgeving? Hoe zorgen we voor een veilige en welvarende stad? Hoe werken we aan een sociaal Gent dat niemand in de kou laat staan? Hoe herstellen we ons sociaal weefsel? Veel vragen. Veel ideeën. Veel antwoorden.

Dit gezin vroeg ons spontaan op de koffie. Een uitnodiging waar we maar al te graag op ingingen. We hadden het over een rechtvaardig beleid, met sociale correcties voor wie het nodig heeft en streng voor wie van kwade wil is. We hadden het over integratie in de multiculturele samenleving. Over waarden en normen zoals respect. En over hoe de zwerfvuil de voorbije jaren alleen maar toenam in Gent.

Tijd voor verandering. Tijd voor beleid met een hart voor de mensen.

SOS Gravensteen

De lokroep van het kassagerinkel is alweer te verleidelijk voor het stadsbestuur. Om het massatoerisme te promoten wil het stadsbestuur een gat in de vesting van het Gravensteen maken. De omwalde burcht moet eraan geloven om de beleving, lees: disneyficatie, van Gent ten goede te komen. Het gat in de muur moet het Gravensteen namelijk verbinden met een extern paviljoen. De bezoekersstromen zullen langs dit grotesk en disproportionele paviljoen het gravensteen moeten inkomen en verlaten. Een soort van exit door de souvenirwinkel zeg maar. Laat je niks wijsmaken. Toegankelijkheid is wel degelijk een werkpunt in Gent.

Een werkpunt waar wij graag onze schouders mee onder zetten. Maar daar zijn alternatieven voor. Van de vijf ontwerpen die weerhouden werden bijvoorbeeld, is het gekozen ontwerp het enige dat een uitbreiding naar buiten voorzag! Gedaan dus met picknicken, want door deze giftshop xl verdwijnt één van de weinige stukjes groen in de kuip van Gent. Groen in het stadhuis betekent minder groen in het stadscentrum?! Laat dat even bezinken.

En denkt u dat de burger ook maar iets van inspraak had in deze verbouwing? Niks van. Historische zichten verander je nochtans niet zomaar. Gent gaat niet goed om met haar erfgoed. Het ontbreekt aan een duidelijke visie. Maar de Gentenaar is weerbarstig. De buurt sprong in de bres om ons erfgoed te bewaren en meer dan 100 bv’s ondertekenden een protestbrief. Burgerinspraak is toch het minimum in een moderne democratie?

Wij roepen het stadsbestuur dan ook op om in gesprek te gaan met de Gentenaar en te zoeken naar een toegankelijk alternatief, mét respect voor de historiciteit en het groen in de stad. Maximale toegankelijkheid met minimale impact. Dat is toch niet teveel gevraagd?

Leve het Sterrebos!

Met Jong N-VA Gent gingen we minister Zuhal Demir persoonlijk bedanken voor het redden van ons Sterrebos!

Omwille van haar rebelse inborst overhandigden we haar een authentieke Gentse strop. Als koffieliefhebbers onder elkaar mochten ook koffiebonen uiteraard niet ontbreken. En ook voor dochtertje Rozanne hadden we iets mee!

Wat was er aan de hand?

UGent wou het 4.100 vierkante meter bos inruilen voor studentenkoten. Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA) weigerde echter de vergunning voor de kap.

“In tijden waar onderzoekers aantonen dat stedelijke bossen zeer waardevol zijn in de strijd tegen klimaatverandering kan een universiteit een voortrekkersrol spelen. Het gaat om een waardevol gebied waarvoor mogelijk alternatieven zijn.”

Speeddate met scholieren

Ik ging (24/03/2022) op speeddate met de leerlingen van het Go Atheneum Gentbrugge! Wat een toppers!

Boeiende gesprekken, pertinente vragen, knappe koppen, veel talent en ambitie, zelfs politiek. 

Het is duidelijk dat onze jongeren wakker liggen van migratie, klimaat, veiligheid en sociaal beleid.

Je voelt de drang naar verandering, naar hervorming. 

Stop de Kernuitstap!

Kernenergie werkt. Punt. Enkel met kernenergie in de energiemix verzekeren we ons van de bevoorradingszekerheid, de betaalbaarheid en minder CO2-uitstoot.

Daarom organiseerden we vandaag een actie tegen de kernuitstap.

De burgers zijn duidelijk bezorgd over hun factuur, over de impact op het klimaat en of het licht uitgaat. (17/02/2022)

Dikketruiendag

Dit jaar (2022) heeft #dikketruiendag het motto: “Pak uit met jullie klimaatactie”. Hier doen we natuurlijk graag aan mee

Ps: als de paars-groene regering doorzet zal het binnenkort elke dag van het jaar dikketruiendag zijn.

Zwerfvuilactie Van Beverenplein

Wij gingen weer de baan op voor een zwerfvuilactie! (5/02/2022)

Jong N-VA Gent kiest nieuw bestuur

Om de twee jaar verkiezen de leden van Jong N-VA Gent een nieuw bestuur. Het mandaat van de huidige bestuursploeg werd verlengd en aangevuld met een nieuwkomer. “Als snelst groeiende politieke jongerenvereniging koesteren we de ambitie om de stem te zijn van alle Gentse jongeren.”

Mathieu Cockhuyt volgt zichzelf op als voorzitter van het zeskoppig bestuur. Ook secretaris Tom Van Autreve en ondervoorzitter Tom Van Damme kregen opnieuw het vertrouwen. Nieuwkomer Korneel Decorte werd meteen verkozen tot penningmeester. Charlotte Coucke en Matthias Leman vervolledigen het bestuur.

𝗠𝗲𝗲𝗿 𝗶𝗻𝘀𝗽𝗿𝗮𝗮𝗸

Jongeren verdienen meer inspraak in hoe de stad de uitdagingen van vandaag en morgen aanpakt. Het Gravensteen leeft bijvoorbeeld heel hard onder de jongeren. Ze willen een Gravensteen met oog voor toegankelijkheid én respect voor de historiciteit en het groen in de stad. Samen met andere jongerenverenigingen en actiegroepen blijven we aan die kar trekken en acties op poten zetten.

𝗩𝗲𝗶𝗹𝗶𝗴𝗲 𝗲𝗻 𝗯𝗲𝘁𝗮𝗮𝗹𝗯𝗮𝗿𝗲 𝘀𝘁𝗮𝗱

De Arteveldestad heeft héél wat uitdagingen voor de boeg zoals betaalbaar wonen en een toegankelijke en veilige binnenstad. Daar blijven wij voor strijden!

𝗞𝗶𝗻𝗱𝗲𝗿𝗲𝗻- 𝗲𝗻 𝗷𝗼𝗻𝗴𝗲𝗿𝗲𝗻𝗿𝗲𝗰𝗵𝘁𝗲𝗻 𝗶𝗻 𝗱𝗲 𝗸𝗼𝗲𝗹𝗸𝗮𝘀𝘁

Jongeren krijgen door de coronamaatregelen de kans niet om zich op een normale manier te ontwikkelen. Gezondheid is meer dan corona alleen. Ze kregen geen 100-dagenviering, geen Italiëreis en geen deftige proclamatie. Thuisonderwijs is voor kwetsbare jongeren ook helemaal niet zo evident als het lijkt. Iedereen kent wel jongeren die wegkwijnen van de eenzaamheid in hun kot. Wij blijven hameren op aandacht voor mentaal welzijn van onze jongeren.

𝗦𝘁𝗲𝘂𝗻 𝗼𝗻𝘀

Graag lid worden? Graag eens een actie of evenement bijwonen? Of wil je ons gewoon eens leren kennen, tussen pot en pint? Laat ons iets weten en wij nemen contact met je op! #jongeleeuwen

Kerstrapport Gent stadsbestuur 2021

Eind december is traditioneel de periode dat kinderen met hun kerstrapport thuiskomen. Ideaal moment dus om eens de balans op te maken van 3 jaar Mathias De Clercq & het paars-groene stadsbestuur.

Lees hier meer over het rapport: https://gent.n-va.be/nieuws/kerstrapport-mathias-de-clercq

Zwerfvuilactie Rabotpark

Samen maken we werk van een propere stad!

Vaste en mobiele camera’s verhogen de pakkans. Maar we moeten ook zorgen voor sociale controle én een mentaliteitswijziging.

Terugblik op onze zwerfvuilactie aan het Rabotpark met onze moederpartij. (26/10/2021)

Kom Op Tegen Kanker 2021

Vandaag is het #dagtegenkanker. Tijdens deze dag roept Kom op tegen Kanker iedereen op om één dag expliciet hun medeleven en verbondenheid te tonen met kankerpatiënten en hun naasten. Iedereen krijgt immers in zijn omgeving weleens te maken met deze vreselijke ziekte. Laat je hart dus spreken en laat Vlaanderen overspoelen met een gele golf van solidariteit.

Bloed geven doet leven!

Voor het goede doel een kwartiertje of halfuurtje met de benen omhoog liggen. Hoe simpel is dat? 

Heb je altijd al je steentje willen bijdragen aan de samenleving? Voel je je altijd schuldig als je goede doelen op straat afwimpelt omdat je niet weet waar je geld naartoe gaat of omdat je zelf krap bij kas zit? Doneer dan bloed/plasma bij het Rode Kruis!

Je wordt er met beste zorgen omringd en je redt letterlijk mensenlevens. Van een return on investment gesproken!
Wees een held en doneer bloed/plasma. (21/09/2021) 

#rodekruis#bloedgevendoetleven#plasmadoneren

World Cleanup day 2021

Dankzij Dokano konden fractieleider Anneleen Van Bossuyt en ik zwerfvuil uit onze Gentse binnenwateren halen!

Dank aan alle helden en heldinnen die hun zaterdag opofferen om de stad, Vlaanderen en de planeet leefbaar te houden!

Onze Fiere Stede kreunt jammer genoeg onder een sluikstortprobleem. Enkele cijfers:

  • In 2020 haalde IVAGO 995 (!) ton sluikstort op, meer dan het dubbel van 10 jaar geleden.
  • Kostprijs van meer dan 1 miljoen euro per jaar.
  • Vorig jaar leidde nog geen 3% van de meldingen tot vervolging.
  • Daarvan werd nog niet de helft van de GAS-boetes effectief betaald.
  • Zwerfvuil kent een gigantische maatschappelijke, ecologische en financiële kost. Verhoog de pakkans met mobiele en vaste camera’s en zorg voor een lik-op-stukbeleid. Daarnaast moeten we samen zorgen voor meer sociale controle én een mentaliteitswijziging.

%d bloggers liken dit: